Post Format

Mini interview – Betsey Sook

2 comments

Betsey Sook jewelry

Som jeg lovede i det her indlæg får I her et glimt af de smukke smykker fra Betsey Sook. Betseys smykker er lavet af naturlige materialer, som bliver produceret og handlet på etisk forsvarlig vis. Perlerne er Fairtrade, sten og diamanter er naturlige og af høj kvalitet. Smykkerne er fremstillet af massivt guld for at kunne holde en livstid. Alt omkring fremstillingen af smykkerne, fra design til materialer, er tænkt til at kunne holde livet ud.

Betsey har været så sød at svare på lidt spørgsmål om, hvordan der er at være selvstændig smykkedesigner.

Hvorfor blev det smykker du valgte at lave?
Jeg begyndte at lave smykker, fordi jeg selv er draget af smukke ting med sjæl, men jeg kunne ikke finde mig selv i de smykker, der var i butikkerne. Der var utrolig meget oxyderet sølv, og det er jeg ikke til. Dels synes jeg, det nemt bliver lidt for råt og hårdt, og så er kvaliteten svingende. Der var også de meget klassiske smykker fra de traditionelle smykkehuse, men jeg har meget små hænder, og deres smykker var for store og tunge til mig. Jeg lignede en, der gik med min mormors ringe, fordi der ikke skal meget til, før smykkerne ser pompøse ud på mine petite fingre.

Jeg synes, der manglede smykker i rigtig god, langtidsholdbar kvalitet, som havde moderne ynde og lethed – og som man kunne gå med til hverdag uden at føle sig overpyntet. Smykker, synes jeg, skal løfte, flattere og forynge. Og de skal ikke kunne mærkes. Ringen skal svæve på fingeren, så man er fuldstændig fri i sine bevægelser. Øreringen skal give ansigtet et smukt og positivt løft – i stedet for at trække øreflippen ned og ælde ansigtet.

Jeg forestiller mig at det var et stort spring, at springe ud som selvstændig smykkedesigner, hvilke overvejelser gjorde du dig inden du blev selvstændig?
Jeg har været selvstændig, siden jeg vare 26 år, så jeg er egentlig vant til at arbejde meget selvstændigt og selv tilrettelægge min dag. Så i den forstand føltes det ret naturligt. Havde jeg vidst, hvor meget arbejde, der ligger i at bygge sit eget designbrand, ja, så kunne det godt være, jeg ikke havde kastet mig ud i det. Men jeg har aldrig fortrudt, og i dag kunne jeg simpelthen ikke lave andet end det, jeg gør. Det har altid været meningen.

Hvor stor betydning har det for dig personligt, at hver ring er lavet til den enkelte kunde?
Det betyder fantastisk meget for mig at kunne arbejde sammen med hver enkelt kunde for at få et perfekt fit. Mine ringe laves til den enkelte kvindes hånd, så størrelsen passer på milimetermål – og det giver en anderledes følelse, når smykket passer så godt, og man ikke har skullet passe sig selv ind i en str. small, medium eller large.

Hvordan ser en almindelig arbejdsdag ud for dig?
Mine arbejdsdage er meget forskellige og kan indeholde alt muligt. En dag er jeg på photo shoot med en fotograf og styler, en anden dag arbejder jeg sammen med min designer fra New York. Jeg sidder også en del ved computeren og e-mailer med kunder og rådgiver dem i deres køb. Det er noget af det, jeg elsker allermest: At være en del af folks kærlighedshistorie og være med til at markere vigtige øjeblikke i deres liv med noget smukt.

Jeg må jo nok tilstå at, hvis vi ikke allerede havde købt vielsesringe da jeg opdagede Betseys smykker, så ville jeg med 100% sikkerhed have købt dem hos hende. Men det havde vi jo altså, så nu går jeg bare og krydser fingre for at min søde mand en dag synes jeg fortjener en ekstra smuk ring, for det står helt sikkert højt på ønskelisten. Og forresten laver Betsey jo også både øreringe og halskæder.

signatur

2 Comments Join the Conversation

 1. Virkelig et fint interview, og rigtig spændende med et indblik ind i Betsey’s måde at arbejde på. Jeg er også *ret* vild med Betsey’s smykker, og tænker at jeg skal have et når jeg har opnået noget helt særligt med mit firma – når jeg har opnået et helt særligt mål. Men de kan jo sagtens også gives som f.eks. barselsgaver, eller (rund)fødselsdagsgaver, eller bryllupsdagsgaver… eller julegaver :)

  Reply

  • Hej Elizabeth
   Tak og jeg er helt enig det var så spændende at få et lille indblik i Betseys arbejde :)
   Kh Tanja

   Reply

Leave a Reply

Required fields are marked *.